Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Családfa

A következő ábra azt mutatja, hogy miből hogyan is alakultak ki a stílusok / zenék / lélekérzések stb.:

csaladfa.jpg

Leírással pedig:

- Rockerek: gondolom nem kell jellemezni, rocker szimplán bárki lehet aki szereti a rock zenét. (És a bőrszerkókat vagy személyisége picit is ”zúzósabb” mint az átlag) ... de az utóbbi 2 kicsit sem kötött. Ezt az is mutatja, hogy egy 50 éves tanárom (nő) is rockernek vallja magát, közben annyi köze van hozzá mint a Télapónak a Nyári Mikuláshoz…

 

- Hippik: szerencsére ”kihaltak” vagy mára csak az öregek őrzik néhol.  Könnyen felismerhetőek a tré frizurájukról .. hülye lágy zene, (nem szeretik a kicsit is durvább rockot). ÉS náluk jelenik meg először a világ szidása, a változtatni akarás. Ezzel szemben: csak drogoznak, …nak, és buliznak. -_-” Sőt az egész ”lázadással” csak divathullámot indítottak el. Ami megint kinek jó? –Na ugye … (akik ellen lázadnak) … Ostoba népség!

 

- Punkok: Ez a lázadás igazi kiteljesedése. Ők is folytatták a pénz világának elutasítását, de (rövidre fogva) sok politikai témájú zenéjük is van. Akár egyenesen anarhistáknak is nevezhetjük őket, mert nagy vágyuk a teljes szabadság MINDENTŐL. (Ezt az Anarchy szimbólumot mi emok is átvettük tőlük.) A stílus képviselőit nem igen kell félteni, mert szívós, durvább emberek. Gyűlölik a skinheadeket. (JÓL TESZIK) Nézeteik hangoztatásáért pedig nem félnek sem verekedni, sem egy egész utcablokádot leamortizálni. Külső megjelenésre elengedhetetlen a punk taréj, a bőrrucik, csuklószorítók, szegecses kiegészítők stb. (Mi emok is sokat merítettünk tőlük, hisz tőlük származunk.)

 

- Gothok: az egyetlen szín amit feltudnak venni az a fekete. Szerintük az élet ostoba és értelmetlen. Éppen ezért nem nagyon vigyáznak az egészségükre sem. Egyéb megnevezésük még lehet: grufti / dárkos. Viszont a nihilizmusuk mellet olykor igen cinikusak is. (Ahogy az emberek nagy része), úgy jellemzően ők sem kedvelnek minket emokat. Mert szerintük: mind pózerek vagyunk és átvesszük a helyüket nem kis koppintás mellet…. –(ide inkább jobb ha nem írok többet mert szépen nem tudnám megfogalmazni ..)

 

- Emok: A 2000 –es év nem pontos, hisz már 1995 –ben megjelent a zenei irányzat, de csak 2000 után kezdett kiépülni az a KÜLSŐ amit emonak nevezünk. Ez az első lélekérzés, aminek az eddigiekkel szemben nincs politikai meggyőződése és elutasítja a drogokat. Mi a goth –okal ellentétben elfogadjuk a világot, hisz lehetetlen megváltoztatni. De ez utóbbi nem azt jelenti, hogy egyet értünk a romlottságával. Így nálunk az érzelmi átélésre kerül a hangsúly, a szenvedés ellen pedig az igaz szeretet az oltalom, és ennek megtalálására törekszik mindenki.

 

2_1.jpg

(Ez a kép is saját.) Elvileg úgy alakult ki az emo hajviselet, hogy őseink a jellegzetes punk taréjukat az egyik szemükbe fésülték, hogy „ne lássák a világot”.

 
 

 

Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 46726
30 nap: 112
24 óra: 1