Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fajták, ugyan minek?

Először is az emberek szeretnek előítéletesek lenni, legalábbis mindenkit beskatulyázni hogy na „te ilyen vagy”..  és ez nem helyes. Sok hülyeséget olvasni ami nem állja meg a helyét. Első beszélgetésem egy punk csávóval egyből ezzel a kérdéssel is kezdődött… -„De ez nem így működik.”

 

Hard emo:

- (hard ~durván emo), NEM feltétlen „full antiszociálisak”, SŐT külsőleg nem is feltétlenül néznek ki emonak!  Sajnos ők nagyon durván megszenvedték az életet. És emiatt igen gyakran menekülnek az önvagdosásba, ami itt már nem az érzések enyhítése hanem az öngyilkosság mély akarata. Legdurvább esetben annyira sebzettek hogy képtelenek érezni is, és másokkal teljesen érzéketlenné válhatnak. Viszont NEM hallgatnak csak és kizárólagosan hardcore –t, valamint az is hülyeség hogy csak feketében járnak vagy hogy ránézésre: „na ez biztos drogozik”.

 

Feeling / Possible / Half emo:

- (félig / lehetségesen emo): ILYEN NINCS ! Az előző (sajnos tapasztalt példából) kiindulva, teljesen értelmét veszti ezek a fajták is. Különben is lelkileg valaki vagy emo vagy NEM. Azt pedig nem tudom hogy a külső mikor számított valaha is. Csak is a belső a lényeg, ez esetben pedig lekicsinylőnek hathat a „félig” szó velük szemben. Ha valaki külsőleg nem az, azt nem kell lenézni, sőt. (legalább biztos hogy nem pózer.) És hülyeség mindenféle kitalált fajtákba sorolni az emokat személyiség alapon, hisz az mindenki más és más.

 

Dark emo:

- elvileg csak feketében járnak, félig goth –ok, és úgy is gondolkodnak. Érdekes hogy 1 majom kitalálta ezt, hogy „ő is most hallott erről a fajról először”. És ettől fogva minden emo lap „most hallott róla először”. Kicsit érezhető a ”ctrl C – ctrl V” módszer ;) Ettől függetlenül valaki vagy goth vagy emo, a 2 nem fér meg egymás mellett .. Abban meg semmi sincs hogy ”csak feketében jár”.

 

Scene:

- (~ szín / színpad) bár sokan annak nézik, de NEM emok! A külső viszont egyértelműen koppintás tőlünk. Míg egyesek azt állítják hogy a MySpace –ről vagy modellektől terjedt el, (Dakota Rose, Kiki Kannibal, Audrey Kitching, stb.) Bár hasonlítanak ránk, de az egész le is ragad ennyinél, csak is erre mennek. Így (bocsi ha megsértek valakit), de a mi szempontunkból én a pózerek közé sorolom őket. (És szerencsére már kezd kimenni a divatból.)

 

Saucy:

- (~ pimasz / elegáns), Külsőleg hasonlítanak a scene –khez. Náluk fekete alapszín helyett az élénk rikító színeket kedvelik, ami a hajszínükben sincs másképp. ”Jelképük” a szivárvány. Pozitívabban nézik a világot, nem annyira romlottnak mint az emok. Azt is mondhatnánk hogy ”vidám emok”, éppen ezért sokan már el is vonatkoztatják őket tőlünk, (akár ők maguk is). Ez a ”faj” inkább csak a lányokra vonatkozik.

 

Ire emo:

- (Ire ~ harag): rövidre fogva: Elvetik a testi / lelki önbántalmazást, néha haragosak. Lázadnak a cuki dolgok ellen, ez utóbbi meglátszik a képeiken, öltözködésükön vagy viselkedésükön, gyakran provokálnak verekedést is. (Tehát … ennyi erővel nem lehetne egyenesen a punkok közé sorolni őket?) --> Ők adhatnak átmenetet e 2 között, ezért valószínűleg az első emok mind ilyenek voltak. A fejbelövős képek/rajzok is tőlük származnak. Mára már ritka / ”kihaló” félben vannak, és inkább csak a fiúkra jellemző.

 

Én személy szerint magamat sem tudom hova sorolni (és ezzel nem egyedüli vagyok), mert talán nem is kell. Inkább régimódian ragaszkodnék az alapokhoz, azaz amikor még fajok se voltak, de még is voltak személyiségből / sorsból adódó különbségek. Valamint sok faj abból az időből származik, amikor még divat volt és mindenkire rámondták hogy emo, aztán ezeket próbálták fajtákba ”megmagyarázni”. Így a többi kitalációt már nem is elemzem, de ez talán segít a sok beskatulyázások és a valóság között rendet rakni.

 

A létezők közül talán ezt a sorrendet lehetne leírni legfelül a kicsit eltérő felfogású ”fajoktól”, az aljáig:

- Saucy (lányok) és Ire emok (fiúk)

- Normál emok (pl: én)

- Hard emok

 

 
 

 

Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 17094
30 nap: 1205
24 óra: 41