Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fülest fel !

Egy emonak ”mindene” a zene, állandóan hallgatunk valamit, ha pedig nem kapjuk meg akkor elvonási tüneteink is lehetnek. xD (Én például ebben pillanatban is egy számot dúdolgatok belül, és nincs olyan, hogy ez nem így lenne.) Persze hangulattól függően, mindig a lelkiállapotunkhoz keresünk dalt. De azért ebben van egy kis ellentét, (magamon tapasztalom), ha levertek vagyunk akkor az ütősebb rockosabb emo zenéket hallgatunk, ezzel is kerülve a teljesen magunkba roskadást. Ilyenkor nincs az a pénz hogy egy depisebb számot meghalhatnék. Ellenben mikor jó a kedvünk akkor ez megváltozik. (Ekkor megesik hogy pont egy szomorú szám által felkavart dolgok miatt leszek újra totál lehangolt … szánalmas vagyok -.-”)

 

Eléggé egyedi zenei érzésünk van, ami egyébként punk gyökerektől származik. Kialakulását tekintve akkor szakadtunk el tőlük mikor elkezdtek igen hardcore színvonalra lépni, ezzel szemben őseink inkább érzelmesebb számokat kezdtek el játszani.  Így a pontos megnevezés: „Post hardcore punk rock”. Amit mindenütt TÉVESEN szoktak ”hardcore” –nak vagy „HC” -nak rövidíteni. Ha valaki hardcore –t hallgatna, az punk zene lenne. Éppen hogy ettől akartunk eltérni, ehhez képest változtattunk nagyot! Ezért is van ott a „post” –szó, mert hardcore UTÁNI rockot jelent!

wall321.com_33.jpg

Milyen elemeket is takar ez a műfaj? Avagy hogy is hangzik egy emo zene?

Ahogy írtam a hangzásvilága eléggé összetett, ami áll:

- „depis rész” (érzelmesebb dalszöveg, főképp az énekesre vonatkozik)

- scream (sikolyt jelent, ez adja az előzőhöz képest a kontrasztot, az érzelmi hullámzást)

- háttérzene: rock / punk rock / egyéb elemek (gitár, dob, stb kölcsönzik a zúzós rockos hatást, de az egyéb kategóriába tartozik a számítógépes megmunkálás, effektek vagy a zongora ami háttérzenét is szomorú hangzásúvá tudja tenni.) Így az egész rockos, de még is melankolikus hatást kelt.

 

--> És most jönnek majd a kritikusok: mert nem minden emo szám hangzik így.

Ez így is van, de igazából ezen 3 kategóriából jönnek létre a további műfajok, az alapján hogy mit tartalmaz belőlük. Viszont ezek adják az alapját. Így létrejönnek érzelmesebb depis számok, csreamo, emocore, vagy már a (régi) punkhoz majdnem visszakanyarodó rockosabb zenék is.

 

Hogy hozzunk bandákra is néhány példát:

Escape The Fate

Eyes Set To Kill

A Skylit Drive

Black Veil Brides

My Chemical Romance

KIT-I

Blacklisted Me

A Day To Remember

Fall Out Boy

Panic At The Disco

Cinema Bizarre

Green Day

Secondhand Serenade

Hawthorne Heights

Alesena

Armor for Sleep

Asking Alexandria

Suicide Silence

 

Stb, és még van rengeteg. De igazából nem mindegyiket ismerem, csak olvastam hogy ez is az.  Én főképp Post HC –t hallgatok (persze csak ízléssel), valamint azért sem tudok még rengeteget felsorolni, mert régen össze-vissza belehallgattam ebbe is és abba is. Ami tetszett pedig leszedtem, és (sajnos) rám jellemző módon addig koptattam, még meg nem untam. xD Így nem tudom megmondani pontosan melyik a jó és melyik nem. Mostanra már kezdem albumokba szedni előadók szerint, és így lassan tisztul a kép e téren is. :) Valamint ezeket, ha van időm, akkor felteszem a YouTube csatornámra is. --> ( ”SAJÁT YouTube csatornám” –menüpont )

wall321.com_3323.jpg

 
 

 

Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 17094
30 nap: 1205
24 óra: 41