Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajvagas Otthon

Hát .. első amit ajánlhatok: inkább menj el fodrászhoz ! … (mint hogy elrontsd) De ha még is erre vetemednél, akkor elkerülheted a kínos megjegyzéseket / kérdéseket a dologgal kapcsolatban. Sokan nem tudják, de Andy Sixx is mindig magának vágta a haját. Viszont az első alkalommal még így is megérheti elmenni hogy formát adjanak neki. (Persze ismerek ellenpéldát is.)

 

De mi ördöngöset is csinál a fodrász?

Hát ez frizuránként eltérő lehet … és meghatározza hogy mekkora hajtömeggel kell dolgoznod. (olykor jól jöhet a dúsabb, hosszabb haj.) De amit minden esetben csinálni szokás:

- a fufru vágása, + majd a megformázása (ami a következő 2 technika mixe)

- eltérő hosszúságú hajtincsek vágása. (Hogy ne legyen olyan a hajad mint 1 felmosófej xD) Ezt Pengével / fodrászborotvával avagy hajnyesővel szokás csinálni.: A hajszálakkal egy irányban (lefelé) vágdosva kell végezni miközben a másik kezeddel fogod a tincsek végét. Valamint ez tökéletesen alkalmas hogy megszabadulj a töredezett hajvégektől. De arra is figyelj hogy nehogy túlzottan megritkítsd a hajad, csak igen óvatosan!

- tépett hajvégek kialakítása. Amit ollóval szokás.: a hajtincsekkel szemben befelé irányuló kis vágásokkal. Ezt a Fufru végén és oldalt szokták használni hogy kicsit ”tépett / szálkás” hatást nyújtson. Dee inkább készítek pár képet is ezekről:

kepkivaga24234s.jpg

kepkivaga364646s.jpg

De ha még így sem teljesen világos, akkor linkelek 2 rövid videót is a dologról:

https://www.youtube.com/watch?v=YUAuGpCcle8 - (tépett fufruval)

https://www.youtube.com/watch?v=JU_o9ZtH-VM - (tömött fufruval

Itt az elsőnél a lány ollóval csinálja a pengés dolgot is, ám ez sokkal durvább megoldás, végképp akinek gyengébb szálú a haja. Viszont ezek a frizurák gyakran nagyobbnak láttatják a hajtömeget, mint amennyi valójában, (végképp ha a lányok feltupírozzák.) Egyébként annál jobban vágtad le a hajad minél kevesebb hajlakk kell a fix beállításhoz / tartóssághoz. Persze idővel beáll majd magától is, de a túl sok hajlakk idővel lehet hogy töredezetté teheti.

 
 

 

Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Most: 1
Összes: 17094
30 nap: 1205
24 óra: 41